top of page
Yazarın fotoğrafıExam Academy

YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE


Yurtdışında üniversite okuma fikri son yıllarda Türk öğrenciler arasında oldukça popüler bir hale gelmiştir. ExamAcademyTurkey Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak öğrencilerimize İngiltere, Amerika, İtalya, Kanada, Polonya, Hollanda, Fransa, Avustralya, İspanya, İsveç, İrlanda, İsviçre, Litvanya, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkede üniversite okuma fırsatı sunmaktayız.



YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALMAYI DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER!

  • Dünyanın en iyi ve alanlarında uzmanlaşmış üniversitelerinde eğitim fırsatını yakalayın.

  • Sadece Eylül ayında değil, ara dönemlerde de üniversiteye başlamak mümkündür.

  • Dil seviyesi yeterli olmayan öğrenciler için dil hazırlık programları sunulmaktadır.

  • Not ortalaması düşük olan öğrenciler için foundation programları bulunmaktadır.

  • Çoğu okullarımızın YÖK denkliği vardır.

  • Planlarınız doğrultusunda size uygun okul ve program seçimi, başvurularınızın yapılması ve burs olanaklarında yanınızdayız.

  • Programınız süresince her türlü danışmanlık hizmetlerimiz devam etmektedir.

YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALINABİLECEK PROGRAMLARIMIZDAN BAZILARI;

  • Bilgisayar Mühendisliği

  • Endüstri Mühendisliği

  • Elektrik Mühendisliği

  • Mimarlık

  • Matematik, Kimya, Biyoloji ve Fizik

  • İşletme, Yönetim ve Pazarlama

  • Ekonomi ve Uluslararası İşletme

  • Bankacılık ve Finans

  • Uluslararası İlişkiler

  • Hukuk

  • Psikoloji

  • Sosyoloji

  • Sanat, Medya ve Dizayn

  • Dijital Medya ve İletişim

Değişen koşullar ve küreselleşme ile birlikte tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de eğitimin makbul olma durumu değişiklik göstermiştir. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgisayar çağına girişimiz, dolayısıyla eğitim görülen materyallerin yenilenmesi ve güncellenmesi ile birlikte eskiden Boğaziçi, ODTÜ, Hacettepe gibi popüler olan devlet üniversiteleri yerlerini özel üniversitelere hatta daha da iyi ve avantajlı olacak şekilde yurt dışındaki üniversitelere bırakmıştır.


Bugün yurtdışında üniversite nasıl okunur sorusu tüm öğrencilerin aklından geçmektedir. Yurtdışında üniversite okumanın en büyük avantajlarından biri yabancı dili etkin şekilde öğrenmiş olmaktır. Yurtdışında üniversite eğitimi sebebiyle uzun zaman geçirmiş biri yabancı bir dili hatta birkaç dili çok daha kolay şekilde öğrenmiş olacaktır.

Yurtdışında üniversite okumak zaman açısından da avantajlıdır. Ülkemizde hazırlık sınıfı ile birlikte üniversite süresi 5 yıldır. Yurtdışında ise bu süre bazı ülkelerde 3 yıldır. İngilizce bilmeyenler için hazırlık aşaması ise 3 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir. Türkiye’de alacağınız 5 yıllık eğitim sonrasında mezun olan binlerce öğrenciden biri olur ve yüksek ihtimalle yabancı dilinizi yeterli miktarda geliştirememiş olursunuz. Ancak yurtdışında eğitim alıp döndükten sonra uluslararası bir diplomanın yanı sıra çok iyi derecede İngilizceye sahip olmuş olarak dönersiniz. Ayrıca çoğu ülke okul süresinin ardından en az bir yıllık çalışma imkanı sunmaktadır. Böylece eğitim aldığınız ülkede üniversite eğitiminiz sonrası belirli bir süre çalışarak, CV’nizde uluslararası bir referans elde ederek ülkenize dönebilirsiniz. Diplomanızın çok önemli bir avantajı daha vardır. Türkiye’de alınan diplomaların çoğunda Avrupa birliği ve dünya ülkelerinde kabul sıkıntısı çekersiniz. Ancak uluslararası bir diplomada YÖK denkliği olduğu için hem Türkiye de hem de dünyanın herhangi bir ülkesinde diplomanız kabul görür.

Herkesin bildiği bir şey vardır ki herhangi bir üniversite öğrencisinin misyonunu, vizyonunu ve gelecekle ilgili planlarını oluşturduğu süreç, üniversite yıllarıdır. Tüm bu plan ve program içerisinde kişi, almış olduğu bilimsel teorik derslerden daha çok yaşadığı ortam koşul ve sosyal çevreden etkilenir. Yurtdışında üniversite eğitimi alan bir öğrenci, eğitim süresi boyunca yüzlerce farklı kültürden öğrenci ile arkadaşlık ederek farklı kültürleri birebir yaşar ve daha geniş bir bakış açısına sahip olur. Bu öğrencinin kişiliğinin gelişmesinde de iş hayatındaki başarısında da çok etkin rol oynayacaktır.

Sonuç itibari ile yurtdışında üniversite eğitimi alma kararı; radikal ve geleceği, istenilen kariyer düzeyine taşımaya maksimum yardımcı olacak bir karardır. Bu seçimin yapılmasındaki süreçte her adımınızda EXAM ACADEMY yanınızda olacaktır. Uygun okul ve bölümün seçiminde, okul başvuru işlemlerinizde, başvuru ve kabul takibinde, vize işlemlerinizde ve vize alımından sonra uçak bileti ve konaklama rezervasyonlarınızda ve eğitiminiz süresince danışmanlarımız size en profesyonel desteği vermektedirler.

Yurtdışında üniversite okuma şartları ülkeden ülkeye göre değişmekle beraber, birçok ülkede üniversite sınavı söz konusu değildir, yani yurtdışı üniversite puanları diye bir kavram yoktur. Yurtdışındaki üniversitelerin birçoğunda LYS, YGS, ALES vb. sınavları kazanma şartı yoktur. Ayrıca öğrenciler yurtdışında istediği okul ve bölüm ile ilgili kesin ve net bir seçim yapabilme şansına sahiptirler. Öğrencilerin istedikleri bölümlerde okumaları hem üniversite hayatlarına hem de ileriki iş yaşantılarına olumlu yansımaktadır. Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler genel olarak şöyle sıralanabilir; iyi bir not ortalaması, yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde yabancı dil (İngilizce) bilgisi, iyi referanslar vb ...

Yurtdışında üniversite okumak sanılanın aksine çok da maliyetli değildir. Yurtdışında üniversite fiyatları Türkiye’deki eğitim masraflarıyla karşılaştırıldığında yurtdışında bazı ülkelerde eğitim almak Türkiye’den daha ucuza gelebilmektedir. Ülkeden ülkeye değişim göstermekle birlikte yurtdışında üniversite okumanın yıllık masrafı eğitim+konaklama+yaşam masrafı dâhil 20.000 TL'den başlamaktadır.

Yurtdışı üniversitelere kabul için avantaj yaratan diploma programları; AP (Advanced Placement) Programı IB (International Baccalaureate) Programı A Level Programı

YURT DIŞINDAKİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINI TANIMA VE BARAJ PUANI UYGULAMA KARARI 20 Şubat 2016 tarih ve 29630 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği" kapsamında dördüncü maddenin beşinci fıkrası kapsamında ortaöğrenimlerini Türkiye'de tamamlayan ve yükseköğrenime başlanılan yıl Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenmiş olan sıralama kuruluşlarınca yapılan dünya üniversite sıralamalarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen dilimindeki üniversitelerden mezun olanlardan birinci fıkranın (ı) bendindeki YGS/LYS veya muadil sınavlardan alınmış puan koşulu istenmez olarak belirlenmiş olarak belirtilmiştir. Bu sıralandırma kuruluşları Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking Academic Ranking, QS World University Rankings, Times Higher Education (THE) World University Ranking, University Ranking by Academic Performance (URAP) olarak ve belirlenen dilimler ise Kurulumuzca tanınan ilk 1000 sıradaki yükseköğretim kurumları olmasına" karar verilmiştir. Buna göre ortaöğrenimini Türkiye'de tamamlayan ve eğitime başladığı yıl QS World University Rankings, Times Higher Education (THE) World University Ranking, CWTS Leiden Ranking, Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından yapılan dünya üniversite sıralamalarında ilk 1000 içerisine giren üniversitelerde eğitim alacak olan öğrenciler ÖSYM'nin yaptığı YGS ve LYS'ye veya muadil sınavlara girmeden başvuru yapabilecektir.

Bunun dışında kalan yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarında eğitim almak isteyen öğrencilerin eğitime başlayacakları yıl ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS'ye girmeleri; - Tıp doktorluğu alanında sıralamada ilk 40 bin, hukuk alanında ilk 150 bin, mimarlık alanında ilk 200 bin ve mühendislik alanında ilk 240 bin içinde yer almaları; - ÖSYS Kılavuzunda yer alan diğer alanlarda en az Türkiye'deki ilgili programlara yerleşen en son öğrencinin almış olduğu puanı almaları; - ÖSYS Kılavuzunda yer almayan diğer alanlarda eğitim alacakların ise ön lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 150 puan, lisans programları için herhangi bir puan türünde en az 180 puan almaları; - Özel yetenek sınavı gerektiren programlara başvurabilmek için de 2016-YGS'ye girip 2016-YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan almalarına; - İlk 1000 dışında kalan yurtdışındaki tanınan yükseköğretim kurumlarında eğitim almak isteyenlerin YGS ve LYS puanlarına sahip olmadıkları durumlarda; SAT 1 : En az 1000 puan ACT : En az 21 puan Abitur : En az 4 puan Fransız Bakaloryası : Diploma notu en az 12 GCE A Level Sertifikası : En az 2 dersten Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureat IB) : En az 28 Avusturya Matura Diploması (Matura Reifezeugnis) : En çok 2 İtalya Maturita Diploması (Diploma di Maturita) : En az 70 olarak belirlenen muadil belgelerinden biri ile kayıt ve mezun olmaları hâlinde denklik başvurularının bireysel olarak değerlendirilmesine ve yukarıda belirtilen hususların, yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, her eğitim-öğretim yılı için geçerli olmasına karar verilmiştir.


37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Yazı: Blog2_Post
bottom of page